Nometnes viesis Iveta Galēja – žurnāliste, tulkotāja, 7 pavāru grāmatu autore

Maksas vebināri
Šeit un tagad

Šeit un tagad

Datums: 28 .februāris,2023

Laiks: 19:30 - 21:00

Dalības maksa: 25.50 EUR Ielikt grozā
Tiešraide ir noslēgusies. Jums ir iespēja iegādāties nodarbības video ierakstu

UZAICINĀJUMS TIEM, KAS NAV NOMETNES DALĪBNIEKI

Saruna par produktiem

Kāpēc, ieejot pārtikas lielveikalā, bieži vien uzmācas sajūta: te nav nekā, ko gribētos nopirkt, lai gan plaukti ir pilni? – Tāpēc, ka liela daļa produktu ir nedzīvi un pat kaitīgi veselībai, turklāt daudzi satur „slēptās indes”. Ir apmēram 4000 ķimikāliju, kuras tiek pievienotas pārtikas produktiem – lai mākslīgi uzlabotu garšu, krāsu, smaržu, lai paildzinātu derīguma termiņu. Bet liela daļa no šīm vielām rada atkarību no ēšanas, pastiprina alerģijas, bojā aknas un nieres, rada lieko svaru un grauj imunitāti un nervu sistēmu. Lielākā problēma – vienkāršs pircējs par to nezina un neko nenojauš.

 Nodarbībā runāsim par:

  • kā pārtikas lielrūpniecība kropļo cilvēka dabīgo garšas sajūtu,
  • kā patiesībā top eļļas, jogurti, šķiņķi, sieri, sulas un virkne citu pamatproduktu - un kā atrast nekaitīgāko no šiem produktiem,
  • kāpēc lielveikala vistu u.c. gaļu tikpat kā nav iespējams apcept,
  • kurus dārzeņus un augļus nevajadzētu pirkt veikalā,
  • kāpēc jāizvairās no produktiem ar apzīmējumu „light” u.c.

Pagatavosim garšaugu/garšvielu sāli vai cukuru pēc katra individuālajām garšas izjūtām.

TU VARI PIEVEINOTIES ŠAI TIKŠANĀS REIZEI, ARĪ TAD, JA NEESI NOMETNES DALĪBNIEKS

Dalīties sociālajos tīklos: