Iveta Galēja Žurnāliste, tulkotāja, septiņu ēst gatavošanas grāmatu autore Pasniedzēja Notikumi

IVETA -

Esmu žurnāliste, tulkotāja (izdotas vairāk nekā 70 manis tulkotās grāmatas), paralēli darbam radio un televīzijā esmu pētījusi pārtikas skandālus pasaulē un produktu kvalitāti, gatavojusi ēdienus un publikācijas žurnāliem „100 Labi Padomi”, "Labu Apetīti!", "Garšīgs" un "Dienas ēdieni", interesējusies un eksperimentējusi ar garšām, smaržām un augiem, apceļojusi un mācījusies garšvielu un garšaugu dārzos daudzviet pasaulē, kļuvusi par herbalisti un apguvusi aromterapiju.

Mana pārliecība – mēs dzīvojam zemē, kas spēj apgādāt mūs ar vislabāko un visvērtīgāko, lai varētu dzīvot priecīgi, veselīgi un enerģiski. Pilni dārzi, pļavas un meži ar labumiem, kuri pirmajā mirklī dažkārt var šķist neizprotami, pat parastas nezāles, taču patiesībā ir ne vien vērtīgi, bet arī ļoti garšīgi – ja vien izvēlas īstās proporcijas, sastāvdaļu salikumus un pārējās piedevas. Eksperimentēšana ar dabas veltēm ir ļoti aizraujoša, un, jo vairāk ar to darbojas, jo labāks rezultāts sanāk. Un daudzveidīgāks, noderīgāks arī laikam, kad dārzi tukši, zeme sasalusi un apsnigusi. Principā šo visu var saukt par konservēšanu, kas arī ir viens no maniem hobijiem – burciņas lielākas, burciņas mazākas, kastītes un maisiņi saldētavā, kaltētu garšaugu un zaļumu pušķīši virtuvē. Manās mājās top arī ārstnieciskas tinktūras un eliksīri, ziedes un krēmi, svaigi spiestas sēklu eļļas un fermentēšanas procesā radīti produkti: etiķi un oksimeli.

No vēlmes dalīties pieredzē un iedvesmot līdz šim kopdarbā ar Juri Galēju ir tapušas un apgādā Zvaigzne ABC izdotas septiņas grāmatas: „Garšaugi”, „Garšvielas”, ‘Pavasara ēdieni”, „Lieldienu ēdieni”, „Konservēšanas rokasgrāmata”, „Dārzeņi - (37 dārzeņu enciklopēdija)”, „Svinam ziemu”, kā arī „Labāko recepšu kalendārs”.


Pasniedzēju cikli :


IVETA GALĒJA. Fermentēšana - senās zināšanas, modernā māksla veselībai un labsajūtai.

Sazināties ar pasniedzēju