IVETA GALĒJA. Fermentēšana - senās zināšanas, modernā māksla veselībai un labsajūtai.
Procesus, kurus mēdz saukt par fermentēšanu, tagad dēvē gan par „jauno veco konservēšanas metodi”, gan par „jauno laiku „ātro palīdzību””, gan par meditāciju.
Fermentēšana ir viens no visvecākajiem un visveselīgākajiem produktu saglabāšanas un jaunu produktu radīšanas paņēmieniem pasaulē – ar vismaz 9000 gadu senu vēsturi.
Mērķis -
Sniegt teorētiskās pamatzināšanas komplektā ar praktisko darbošanos tādā līmenī, lai cilvēks pats varētu ikdienā parūpēties par savu veselību un labsajūtu, gatavodams un baudīdams fermentētus produktus, vai arī - lai zinātu, kādi veikalā vai tirgū pieejamie fermentētie produkti ir viņa veselībai visnoderīgākie
Visu čertu nodarbību laikā apgūsim šādas tēmas -
- kas īsti ir fermentēšana (tā aptver ļoti plašu produktu klāstu),
- kā un kur darbojas fermentizācijas procesi,
- kāpēc fermentēšanu asociē ar moderno mākslu,
- kāpēc fermentētie produkti skaitās labsajūtai un veselībai vislabvēlīgākie,
- kā pašiem pagatavot dažādus fermentētus produktus,
- kā tos lietot virtuvē, saimniecībā un dārzā,
- receptes, padomi, konsultācijas
Dalīties sociālajos tīklos: