Ja neredzat E-mail savā paskatītē, pārbaudiet mēstules(spam) sadaļu !

Privātuma politika


Lapas privātuma politikas saturā pēdējās izmaiņas veiktas 22.10.2018.

Šo mājas lapu: dziveselpa.lv, kur tu tagad atrodies, lieto Biedrība “Dzīves elpa” (reģ.nr: 40008263699) (turpmāk tekstā: “mēs”).

Mēs augstu vērtējam tavu uzticēšanos mums. Mums ir svarīga privātuma un no tevis un par tevi iegūto datu aizsardzība, tāpēc mēs esam sagatavojuši privātuma aizsardzības noteikumus (turpmāk: “privātuma politika”), lai tu zini, kā mēs vācam, lietojam un aizsargājam tavus personas datus. Pirms piesakies mūsu pakalpojumiem, izlasi šeit aprakstīto privātuma politiku.

Izmantojot mūsu pakalpojumus, lietojot mūsu mājas lapu vai mūsu sociālo mediju lapas, tu piekrīti šai privātuma politikai.
Ja tu nepiekrīti mūsu privātuma politikai, tu nedrīksti izmantot šo mājas lapu vai mūsu pakalpojumus.

Šeit redzamā privātuma politika var tikt mainīta mūsu mājas lapas attīstības gaitā, īstenojot jaunas tiesību aktu prasības vai jaunas tehnoloģijas, vai lai uzlabotu mūsu sniegtos pakalpojumus. Tāpēc aicinām tevi regulāri pārskatīt mūsu privātuma politiku.

Mēs cienām tavu privātumu un apņemamies aizsargāt tavus personas datus, ko tu brīvprātīgi nodod mums. Mēs tos apstrādājam saskaņā ar Latvijas Republikas likumiem, Eiropas Savienības datu aizsardzības regulām un Fizisko personu datu aizsardzības likumu. Privātuma politika attiecas uz informāciju, kuru mēs saņemam gan izmantojot e-pastu, gan mājas lapu, gan citā elektroniskās saziņas ceļā.

 

1. DATU VĀKŠANA

Lai mēs varētu nodrošināt tevis izvēlēto pakalpojumu sniegšanu, kā arī lai sniegtu tieši tev piemērotus piedāvājumus mūsu pakalpojumiem un produktiem, mēs apkopojam tavus personas datus, ko tu mums sniedz brīvprātīgi, kad piesakies mūsu pakalpojumiem, taču daži dati tiek savākti automātiski saistībā ar pakalpojuma lietošanu.

Personas dati, ko mēs par tevi apkopojam:

a) Informācija, kuru tu mums sniedz brīvprātīgi, lai varam nodrošināt pakalpojumu vai saistību izpildi. Ja tu reģistrējies, lai lejupielādētu mūsu materiālus, izvēlies saņemt bezmaksas vai maksas resursus, reģistrējies un piedalies jebkurā maksas vai bezmaksas pasākumā vai apmācību programmā, kas notiek klātienē vai virtuāli, pieraksties saņemt mūsu jaunumus elektroniskā formātā, mēs apkopojam tevis sniegtu informāciju. Tāpat arī, ja aizpildi mūsu mājas lapā vai sociālajos medijos redzamās vai trešo pušu nodrošinātās reģistrācijas formas, veidlapas, sazinies ar mums, izmantojot kontaktpersonu veidlapas, atbildot uz aptaujām, sniedzot rakstiskas vai mutiskas atsauksmes gan klātienē, gan elektroniskā veidā, piekrīti mūsu rīkoto pasākumu dalības noteikumiem, ieskaitot fotogrāfiju un video materiālu veidošanu, kur tevi redz u.c. Šī informācija var ietvert tavu vārdu, uzvārdu, tālruņa numuru, e-pasta adresi, personas kodu (rēķiniem un līgumiem), adresi un citu informāciju, kā arī klātienes pasākumā veiktās fotogrāfijas, video un audio ierakstus, par ko tevi informējām pirms pasākuma un par ko saņēmām tavu piekrišanu. Atsevišķos gadījumos tie var būt arī maksājuma dati, kas ietver uzņēmuma rekvizītus, citus maksājumu datus, kredītkartes vai debetkartes informāciju un citus finanšu datus, kas mums nepieciešami, lai apstrādātu tavu maksājumu.

Mēs pieprasām tikai to informāciju, kas pamatoti nepieciešama, lai sagatavotu rēķinu par pakalpojumu, noslēgtu ar tevi līgumu vai veidotu sadarbību. Mēs tev nepieprasīsim sniegt piekrišanu izmantot plašāka apjoma datus, nekā tas nepieciešams kā obligāts nosacījums, lai veidotu sadarbību. 

Kā šīs mājas lapas apmeklētājs tu vari iesaistīties lielākajā daļā darbību, nesniedzot nekādu personisku informāciju. Tikai tad, ja tu mēģini lejupielādēt resursus un/vai reģistrēties jebkādu maksas vai bezmaksas pakalpojumu saņemšanai, tev ir jāsniedz informācija par sevi.

Tu vari izvēlēties mums nesniegt prasīto informāciju un tādā gadījumā var rasties situācijas, ka tu nevari izmantot dažas priekšrocības, kas pieejamas mūsu mājas lapas vai pakalpojumu lietotājiem.

b) Kad tu piekļūsti un lieto mūsu mājas lapu, tad tās rīki un tehnoloģijas automātiski apkopo un saglabā noteiktus datus (tie tevi neidentificē kā konkrētu personu) par to, kā tu lieto mūsu mājas lapu: kādu pārlūkprogrammu izmanto, kāda tipa elektronikas ierīci tu izmanto (datoru, telefonu vai planšeti), informāciju par tavu vispārēju atrašanās vietu (piemēram, valsti), ko mēs iegūstam no tavas IP adreses un citu informāciju, kas attiecas uz to, kā tu lieto mūsu mājas lapu, pārlūkprogrammu vai ierīci, tai skaitā arī sīkdatnes (cookies), URL informāciju, tīkla savienojuma veidu, valodu, tavu interneta pieslēgumu, IP adresi un operētājsistēmu.

Informācija, kuru apkopo automātiski, tiek izmantota statistikas datiem, un tajā nav ietverta tava personas informācija. Mēs izmantojam šos datus, lai uzlabotu mūsu mājas lapu un mūsu pakalpojumu piedāvājumus. Tomēr sistēmas automātiski savākto informāciju saistīs ar tavu personīgo informāciju, ja brīvprātīgi sniedzi savu personisko informāciju.

Sīkdatņu (cookies) un pikseļu (pixels) izmantošana

Līdzīgi kā citās komerciālajās mājas lapās, arī mūsu mājas lapā tiek izmantota standarta tehnoloģija, ko sauc par sīkdatnēm, lai apkopotu informāciju par to, kā mūsu mājas lapa tiek izmantota. Sīkdatnes ir ļoti mazs teksta dokuments, kas bieži vien ietver anonīmu unikālu identifikatoru. Kad apmeklē mājas lapu, šīs vietnes dators prasa, lai tavs dators atļautu saglabāt šo failu kādā cietā diska daļā, kas īpaši paredzēts sīkdatnēm. Katra vietne var nosūtīt savai pārlūkprogrammai sīkdatni, ja to atļauj pārlūkprogramma, bet (lai aizsargātu tavu privātumu) tava pārlūkprogramma ļauj vietnei piekļūt tikai sīkdatnēm, ko tā tev jau ir nosūtījusi.

Informācija, kas iegūta, izmantojot sīkdatnes, var ietvert apmeklējumu datumu un laiku, aplūkotās sadaļas, mūsu mājas lapā pavadīto laiku un lapas, kas tika apmeklēta tieši pirms un pēc mūsu mājas lapas, kā arī tavu IP adresi.

Mēs paturam tiesības izmantot sīkdatņu tehnoloģiskos ekvivalentus, ieskaitot sociālo mediju pikseļus (pixels) atbilstoši dažādu sociālo mediju vietņu politikām. Šie pikseļi ļauj sociālo mediju vietnēm redzēt, ka apmeklētājs ir apskatījis mūsu mājas lapu, lai pielāgotu reklāmas ziņojumus, ko lietotāji redz apmeklējot sociālo mediju vietni.

c) Trešās puses arī var automātiski ievākt tavus datus. Dažus no mūsu mājas lapā iestrādātajiem rīkiem nodrošina trešās puses. Piemēram, e-pastu mārketinga rīki, lai vari saņemt mūsu jaunumus, vai anketēšanas pakalpojumi. Ņem vērā, ka arī šie uzņēmumi var izmantot cookies vai tamlīdzīgas tehnoloģijas, lai par tevi ievāktu datus gan no viņu vietnēm, gan no Interneta. To, kā trešās puses ievāc un izmanto tavus datus, nosaka viņu privātuma politikas, kas ir norādītas viņu mājas lapās.

 

2. KĀ MĒS LIETOJAM IEGŪTOS DATUS

Mēs apkopojam un izmantojam augstāk minētos datus, lai nodrošinātu tev efektīvu, jēgpilnu un īpaši tev piemērotu mūsu lapas, sniegtās informācijas un pakalpojumu lietošanas pieredzi. Mēs varam izmantot tavus datus, lai:

Mēs varam izmantot tavus personiskos datus tiešā mārketinga nolūkos, lai:

Tu vari uzzināt vairāk par online reklāmām, piemēram, šeit (informācija ir angliski).

 

3.TAVA E-PASTA INFORMĀCIJA UN TĀ IZMANTOŠANAS POLITIKA

Ja izvēlies sazināties ar mums pa e-pastu, mēs varam saglabāt tavu e-pasta ziņojumu saturu kopā ar e-pasta adresi un mūsu atbildēm.

Mēs apņemamies saglabāt tava e-pasta adreses konfidencialitāti. Mēs nepārdodam, neiznomājam un neatklājam trešajām pusēm tavu e-pasta adresi.

Mēs uzglabājam informāciju, kuru tu mums nosūti pa e-pastu, saskaņā ar atbilstošo likumdošanu.

E-pasts netiek atpazīts kā drošs saziņas līdzeklis, tāpēc atbildība par saturu, ar ko dalies e-pastā, ir tikai tava. Nekad nesūti pa e-pastu savu kredītkartes informāciju un citu konfidenciālu informāciju.

Lai tu vari saņemt mūsu bezmaksas e-pasta paziņojumus, tev, reģistrējoties mūsu mājas lapā, ir jāizsaka sava piekrišana par to saņemšanu un tavu datu apstrādi. Tavi dati tiks izmantoti tikai šim konkrētajam mērķim. Ja vēlāk izlemsi, ka turpmāk nevēlies saņemt šādus e-pastus par jaunumiem un piedāvājumiem, tu jebkurā laikā vari atteikties (atrakstīties) no to abonēšanas. Katrā sūtītajā e-pasta ziņā ir ietverta saite “Atteikties no jaunumiem”, “Atrakstīties” Ja tev jebkad ir problēmas atrakstīties no mūsu jaunumiem, tad nosūti mums e-pastu uz adresi dziveselpa@dziveselpa.lv, pieprasot anulēt turpmāko e-pasta ziņojumu abonēšanu.

 

4. TREŠO PUŠU MĀJAS LAPAS UN VIŅU NODROŠINĀTS SATURS, KO IZMANTOJAM MŪSU MĀJAS LAPĀ

Mēs neietekmējam privātumu politiku, kas ir trešajām pusēm, pakalpojumu nodrošinātājiem un sadarbības partneriem, par kuriem tu tiešā vai netiešā veidā uzzini mūsu mājas lapā vai mūsu lapās sociālajos medijos. Jebkuri dati, ko tu viņiem sniedz vai ko viņi par tevi ievāc (ieskaitot trešo pušu saturu, ja tāds ir iekļauts mūsu mājas lapā) attiecas uz viņu privātuma politiku. Informācijas ievākšana un ievērošana par viņu privātuma politiku ir tava atbildība.

 

5. CIK ILGI TIEK GLABĀTI PERSONAS DATI?

Personas dati, kurus mēs par tevi ievācam un apkopojam, lai sniegtu tev izvēlēto pakalpojumu vai sadarbību, tiek saglabāti tik ilgi, kamēr pakalpojums tiek nodrošināts; ir spēkā mūsu savstarpēji noslēgtais līgums vai vienošanās un tik ilgi, kamēr tas ir juridiski nepieciešams pēc līguma izbeigšanas vai to pieprasa normatīvie akti. Personiskie dati par tevi nekad netiks apstrādāti uz ilgāku laiku nekā nepieciešams.

 

6. TAVAS INFORMĀCIJAS NODOŠANA TREŠAJĀM PERSONĀM

Mēs nepārdodam, neizīrējam un nekādi citādi nenododam jebkādu informāciju, kura par tevi ir nonākusi mūsu rīcībā.

Mēs varam atklāt tavus datus trešajai personai, ieskaitot juristu vai grāmatvedības pakalpojumu sniedzēju, pasākuma biļešu pārdevējus, pasākuma vietas vai norises nodrošinātājus, ja tas ir nepieciešams, lai nodrošinātu mūsu pakalpojumu sniegšanu vai jebkuru citu vienošanos starp tevi un mums. Mēs varam izpaust informāciju, ja to pieprasa likuma normas, ja mēs uzskatām, ka to pieprasa likums, mūsu juridisko tiesību aizsardzība vai, ja to pieprasa tiesa vai cita valsts iestāde.

Mēs varam arī apmainīties ar informāciju ar analītiķu pakalpojumu sniedzējiem, lai mēs varētu analizēt, kā mūsu lietotāji izmanto pakalpojumu un uzlabotu lietotāju pieredzi.

Mēs varam sniegt tavu informāciju tiesību pārņēmējam, ja notiek uzņēmuma apvienošanās, nodalīšana, restrukturizācija, reorganizācija, daļu vai visa uzņēmuma pārdošana vai nodošana.

 

7. KONKURSI, KAMPAŅAS UN APTAUJAS

Laiku pa laikam mēs varam piedāvāt tev piedalīties konkursos, kampaņās un/vai aptaujās. Šī konfidencialitātes politika attiecas arī uz šādām īpašām akcijām, ja vien nav norādīts citādi katrā no šādiem piedāvājumiem.

 

8. DROŠĪBA

Mēs esam apņēmušies aizsargāt lietotāja informāciju. Personas datiem, ko mēs apstrādājam, piekļūst tikai darbinieki un uzņēmumi, kuriem šī informācija ir jāapstrādā (piemēram, grāmatvedības pakalpojumu sniedzējs).

Ja tu saņem pakalpojumu, piemēram, piedalies apmācībās, kurām var piekļūt ar paroli, tad tev piešķirtā parole aizsargā tavu lietotāja kontu, tāpēc tev ir jāizmanto unikāla un droša parole, jāierobežo piekļuve savam datoram un pārlūkprogrammai, kā arī jāizlogojas no sava profila pēc pakalpojuma izmantošanas. Tomēr, pat ja mēs veicam datu aizsardzības piesardzības pasākumus, neviens elektroniskās drošības pasākums nav pilnīgi drošs, un mēs nevaram garantēt lietotāja informācijas drošību.

 

9. LIETOTĀJA INFORMĀCIJAS PIEEJAMĪBA UN ATJAUNINĀŠANA

Ja mēs apstrādājam tavus personas datus ar tavu piekrišanu, tu jebkurā laikā vari atsaukt savu piekrišanu izmantot savus personas datus, ar nosacījumu, ka uz tiem neattiecas datu uzglabāšanas pienākums, ko nosaka pastāvošās līgumattiecības vai to pieprasa tiesību normas, kas ir spēkā pirms tavas piekrišanas atsaukšanas.

Tev ir tiesības saņemt informāciju par to, kāda veida personas informācija par tevi tiek apstrādāta.

Tu vari pieprasīt saņemt informāciju par vietni, kas ir atbildīga par Tavu datu glabāšanu.

Tev ir arī tiesības pieprasīt labot jebkādus nepareizus personas datus, kas par tevi tiek apstrādāti.

Noteiktos apstākļos tu arī esi tiesīgs lūgt dzēst vai ierobežot personas datu izmantošanu.

 

10. PRIVĀTUMA POLITIKAS IZMAIŅAS

Mūsu pienākums ir publicēt jebkādas izmaiņas mūsu privātuma politikā šajā lapā. Ja mēs mainīsim to, kā mēs apstrādājam lietotāju personīgo informāciju, mēs tev par to paziņosim caur e-pastu uz tevis norādīto e-pasta adresi un publicēsim informāciju tīmekļa vietnē. Datums, kurā privātuma politika tika pēdējo reizi pārskatīta, ir norādīts lapas sākumā. Tu esi atbildīgs par to, lai nodrošinātu, ka mūsu rīcībā ir aktuāla, aktīva un piegādājama e-pasta adrese (ja mūsu e-pasts tevi nesasniedz tavu spam filtru vai citu tava e-pasta servera iestatījumu vai darbības dēļ, tad tā nav mūsu atbildība, bet ir jārisina tev). Tā ir tava atbildība, lai periodiski apmeklē mūsu mājas lapā publicēto privātuma politiku, lai pārbaudītu jebkādas izmaiņas.

 

11. SAZINĀŠANĀS AR MUMS

Tu vari rakstīt jautājumus vai komentārus saistībā ar privātuma politiku:

e-pasts: dziveselpa@dziveselpa.lv Mēs paturam tiesības sniegt atbildi 14 dienu laikā par pieprasīto informāciju.

Biedrība “Dzīves elpa” Reģ.nr.: 40008263699, adrese: Salacgrīva, Jūrmalas iela - 31 LV-4033

Savus jautājumus par tavu personas datu apstrādi, sūti mums uz norādīto e-pastu. Mūsu uzraudzības iestāde par personas datu aizsardzību ir Datu valsts inspekcija. Pirms izsaki savu sūdzību Datu valsts inspekcijā, lūdzu, sazinies ar mums, lai varam sakārtot to, kas tev ir nepieciešams.